Har du någon som hjälper dig med din SEO? Vet du ens vad SEO är och hur detta kan skapa bättre förutsättningar för ditt företag? Det handlar om att många företag idag står vid ett vägskäl. Var ska man lägga pengar gällande sin marknadsföring? Ska man fortsätta med traditionell marknadsföring eller ska man våga sig ut på nätet och betala för den osäkerhet som finns där? Vi tittar lite närmare på SEO och förklarar varför det är en god idé att välja just denna lösning.

SEO betyder Search Engine Optimization och för att beskriva hur detta fungerar rent praktiskt så kan vi exemplifiera lite. Vi säger att du är en snickare i Stockholm och att ditt företag med 6 anställda har lite stiltje. Ni får in kunder, men inte alls i den utsträckning som ni har kapacitet för att klara av.

Ni vill växa – men vet inte hur. Här kan SEO vara lösningen. Ni anlitar en SEO-Byrå som går igenom er hemsida och som gör en analys över vilka sökord som passar för att fånga upp nya kunder. Backa bandet! Var söker dessa nya kunder? Just det: på Google.

Du ökar din synlighet på Google

Google är idag den sökmotor som används av flest och där vi nästan dagligen söker efter information, tjänster eller produkter. Behöver en privatperson en snickare i Stockholm så är det också troligt att man hittar en sådan genom att skriva in de sökorden i Google och där man sedan väljer något av de första alternativen som presenteras i den organiska listan.

Det är exakt det som SEO handlar om och det är exakt på den listan du vill att ditt företag ska synas. När någon söker på Snickare Stockholm – eller på närliggande ord – så ska din hemsida ranka högt och genom detta ska din webbplats A) få mer trafik och B) fler kunder. Fördelen med SEO är att de som väljer att besöka din webbplats redan är inställda på köp. De besöker din sida med ett tydligt syfte som ligger i att komma i kontakt med en snickare i Stockholm. Här är det bara upp till dig att dra in kroken och sätta igång att teckna avtal. Förenklat, givetvis – men ändå väldigt nära sanningen.

Här kan du läsa med om sökmotoroptimering

Det här var en beskrivning av SEO som de flesta kan förstå och relatera till. Genom att ranka högt på Google och genom att vara synlig där de flesta av de potentiella kunderna söker och finns så kan man öka den egna omsättningen på ett markant sätt. Varför gör då inte alla detta?

De flesta idag använder sig av SEO. Detta innebär också att konkurrensen ökat och att det kan ta betydligt längre tid att arbeta upp en sida. Valet av byrå måste av den anledningen vara genomtänkt.

Att själv sköta sin SEO är både svårt och tidskrävande. Genom att ta professionell hjälp – av rätt SEO-byrå – så kan du nå nya höjder. Här kan du läsa mer om sökmotoroptimering och komma i kontakt med en SEO-byrå med stor kunskap om området.