Välkommen!

Försäkringar är en trygghet i vardagen, ett skyddsnät som förhindrar att du råkar ut för en ekonomisk katastrof om en olycka skulle vara framme eller om du själv eller någon i familjen blir svårt sjuk. Det går att försäkra sig mot i stort sett allt, och vilka försäkringar du väljer att teckna beror till stor del på vad du är för typ av person och hur mycket trygghet och kontroll du vill ha i vardagen. Men vissa typer av försäkringar är mer eller mindre obligatoriska, som hemförsäkring, bilförsäkring och kanske i viss mån olycksfallsförsäkring för barnen. Är du en slarvig person som ofta orsakar skador på egendom kanske en allriskförsäkring skulle gynna dig. Har du ett bra jobb med en bra lön kan du ha nytta av en inkomstförsäkring. Alla är olika och allas försäkringsbehov ser olika ut.

Din guide till rätt försäkring

Den här sidan finns till dig för dig som vill ha hjälp att reda ut vilka försäkringar som finns och hur du går tillväga för att välja rätt.

Är du engagerad och tänker efter vid valet av försäkringsbolag blir det lättare för dig att göra ett bra val.

Vi jämför försäkringar mellan olika försäkringsbolag och erbjuder även information om vad som är viktigt att tänka på när man ska teckna försäkring både som privatperson och som företagare.