Tycker man att det är krångligt att söka jobb med allt vad det innebär, då finns tjänsten rusta och matcha i Stockholm som kan ge den kunskap men behöver.

Vid femtiofem års ålder fann sig Elisabeth vara arbetslös. Företaget hon arbetade på hade gått i konkurs vilket hade kommit som en blixt från klar himmel. Hur skulle hon göra nu? Hon var för ung för att gå i pension och för gammal för att vara en bra kandidat för något som helst jobb.

På Arbetsförmedlingen berättade de om något som hette rusta och matcha. Där kunde man få lära sig mer om de saker man tycker var svåra. Det kunde handla om att skriva CV eller personligt brev eller klara sig igenom en anställningsintervju. Hon skulle behöva lära sig allt, tänkte hon förtvivlat.

Rusta och matcha – så genialiskt

Det visade sig att Elisabeth kunde mer än hon trott och sakta började självförtroendet återkomma. Kanske var det inte omöjligt att få ett nytt jobb i alla fall. Tillsammans med en coach på rusta och matcha, hittade hon några jobb i Stockholm som hon bestämde sig för att söka. När det var gjort fortsatte hon att leta efter fler möjligheter.

Till en början kom svar med den vanliga harangen. Men så en dag när hon tyckte allt såg mörkt ut låg där ett nytt brev i brevlådan. Elisabeth öppnade och började läsa, sen skrek hon rakt ut. Ett företag ville att hon, just hon, skulle komma på en första intervju. Dagen då det var dags hade hon förberett sig minutiöst. Hon skulle få det här jobbet, det kände hon. Läs vidare om rusta och matcha på denna hemsida: www.rustaochmatcha-stockholm.se