Har du kämpat med ditt företag men det vill inte riktigt gå runt? Har du fakturor att betala som du inte får in pengar till? Då kan tyvärr en konkursansökan vara enda sättet att få en lösning.

Hur mycket du än har kämpat med ditt företag så vill det helt enkelt inte gå runt. Du jobbar alla dygnets vakna timmar och har rensat sparkontot, till och med tagit extra lån, men det går ändå inte att lösa. Nu sitter du på löner som ska betalas ut och leverantörsfakturor som ska betalas, men det är tomt på kontot. Då kan det vara så att det inte finns något annat att göra än att skicka in en konkursansökan. Ett sätt att reda ut företagets finanser och försöka göra rätt för dig på alla sätt du kan.

Ansök om konkurs

En konkurs innebär att all verksamhet i företaget stoppas. Därefter går man igenom alla tillgångar och skulder. Allt som går att sälja säljer man så att det kommer in så mycket pengar som möjligt. Och allt som är på leasing eller hyra lämnas tillbaka. När det är gjort så kommer fordringar betalas enligt en viss mall. Och när det gäller löner så finns det en möjlighet att få dessa utbetalda via en lönegaranti, ifall företagets pengar inte räcker till. När företaget gått i konkurs så är det för alltid avslutat och kan inte startas om igen. Men en konkursansökan behöver inte alltid vara det sista steget.