Ekonomisk förvaltning är att lämna över sina bekymmer till någon som faktiskt tycker att sådana bekymmer är jättekul, som letar bra lösningar och får en kick när slutsumman blir noll.

“Ja, se pengar är till bekymmer för fattig och för rik” sjöng den glade Thore Skogman en gång och fick hela Sverige att sjunga med. Att den blev så populär beror nog delvis på att många verkligen inte är intresserade av att hålla ordning på pengar, redovisa, deklarera och göra upp budget. Man vill jobba med det man tycker om och inte avsluta dagen med en massa pappersarbete.

Men pengar vill ha ordning och reda och det behöver skötas löpande för att inte bli fel. Den absolut enklaste lösningen är att lämna över allt till någon som tycker det är roligt, har vanan inne och har rätt utrustning för att göra det.

Företag, bostadsföreningar och fastigheter har nytta av ekonomisk förvaltning

För att få in pengar måste man ju skicka fakturor, det gör ju alla andra och de måste man betala i tid. Så måste man sätta lite åt sidan för det kommer alltid oförutsedda saker som behöver fixas. Vattenläckor, stormar som kan blåsa av tak eller bara fönster som börjar bli gamla och behöver bytas ut.

Då måste det finnas klirr i kassan så att man är beredd på att ordna det. Får man erfaren hjälp att tänka på allt och hjälp att skapa balans blir det lättare. Pengarna skall räcka och växa, inte ta slut. Det är det som är vitsen med ekonomisk förvaltning.