Ett försäkringsbolag är inte bättre än sina försäkringar. Oavsett hur mycket pengar ett försäkringsbolag lägger ner på marknadsföring och opinionsbildande så kvarstår detta faktum. Det är produkterna, det vill säga de olika typerna av försäkringar, som betyder något för kunden. Och en bra försäkring har inte bara bra villkor, den har också ett skäligt pris, som står sig bra i konkurrensen med motsvarande försäkringar från andra försäkringsbolag.

Man kan inte vara bäst eller billigast på allt. Därför nischar sig många försäkringsbolag mot en viss typ av försäkringar och kunder, som till exempel försäkringar mot stöld av värdefull egendom, eller anpassade hemförsäkringar. Man kan så klart fortfarande erbjuda alla typer av försäkringar, men gör samtidigt tydligt att man satsar på att bli bäst inom ett specifikt område och att man framför allt vänder sig till kunder som söker en viss typ av försäkringar.

Vikten av bra försäljare

Men, det finns också en annan viktig aspekt av hur man blir ett framgångsrikt försäkringsbolag, och det handlar naturligtvis om hur man presenterar sina försäkringar mot potentiella kunder, och faktiskt får dem att teckna en försäkring. Och för detta krävs duktiga försäljare. En duktig försäljare kan karaktäriseras som en person som för det första vet allt som är värt att veta om den produkt som han eller hon försöker sälja. En bra försäljare ska kunna svara på alla frågor om den aktuella försäkringen och på ett enkelt sätt förklara dess fördelar jämfört med konkurrenternas.

Vidare ska en bra försäljare vara trevlig, intresserad av den hon pratar med, samt kunna pejla in på kundens intressenivå och arbeta därifrån. Kalla det improvisation, intuition eller vad du vill, men de tär det där sistnämnda som får försäljaren att låta som en riktig person av kött och blod, och inte som en försäljarrobot som läser innantill från en manual.

Rekrytering av försäljare i Stockholm

Denna typ av fullfjädrade försäljare växer inte på träd, så hur ska ett försäkringsbolag bära sig åt för att hitta guldkornen. Jo, genom att ta hjälp med rekryteringen av en professionell rekryteringsfirma så klart.

Det finns idag flera företag som erbjuder hjälp med rekrytering i Stockholm. Det finns företag som erbjuder hjälp med rekrytering inom ett stort antal yrkeskategorier, men det finns också företag som enbart specialiserat sig på ett område, som till exempel försäljare. Genom att vända sig till ett sådant företag får man direkt tillgång till spetskompetensen, de främsta inom sitt gebit, till exempel försäljning.

Rekryteringsföretag bästa sättet att hitta ny arbetskraft

Rekryteringsprocessen går till så att man berättar vilken typ av försäljare man är ute efter, vad för typ av försäkringar man är ute efter, speciella egenskaper och kunskaper man söker efter hos försäljaren och så vidare. Rekryteringsföretaget gör sedan ett urval av försäljare som man anser möter kriterierna, och sitter även med vid arbetsintervjuer, för att få en tydligare bild av vilken person som kan tänkas matcha.

För ett försäkringsbolag som söker kunniga försäljare är detta det säkraste sättet att hitta rätt person. Specialiserad rekrytering är idag en långt vanligare väg att anställa än till exempel via Arbetsförmedlingen. Detta vet de arbetssökande, och därför är det till en rekryteringsfirma som duktiga försäljare vänder sig när de vill ställa sig till förfogande för arbetsmarknaden.

Läs mer om rekrytering: https://www.rekryteringstockholm.biz/