Hur gör man ifall man vill ha en enklare arbetsdag, men samtidigt har en begränsad lokalyta och ett stort behov av förvaringsyta? Då kan svaret heta entresol.

När man bygger ett hus är det markytan som kostar mest. Det är även en yta som är begränsad av storleken på tomten och hur stort man får bygga för kommunen. Denna begränsning påverkar både företag och privatpersoner. Därför är det så många som väljer att bygga hus med flera våningar, istället för hus som endast har ett plan.

Men det finns ett sätt man kan ta till för att utöka sin golvyta på ett enkelt och prisvärt sätt. Det stavas entresol och beskrivs bäst som en invändig balkong. En golvyta som endast sitter ihop med en, två eller tre väggar. Och det är en smidig lösning på flera olika sätt för ett företag.

En entresol har flera användningsområden

Ett företag som väljer att bygga en entresol kan använda den till olika saker. Det kan vara en yta för förvaring eller kanske ett kontor. Använder man det som förvaring kan man även montera en kran i taket så att man enkelt kan flytta material upp till och ner från entresolen. Eller så kan man välja att montera en hiss som går mellan de två våningarna.

För personal som har sitt kontor på entresolplanet kan det minska tiden man får springa i trappor för att tala med personalen på nedre våningen. Oavsett om man använder entresolen till förvaring eller som kontor innebär lösningen alltså att personalens arbetsuppgifter underlättas.

Vill du veta mer om entresol, kan du gå till denna sida: https://www.entresolplan.nu/