Att anlita flyttstädning är vanligt i Stockholm. Det är ett bekvämt och relativt sett väldigt billigt sätt att få lite extra tid över när man flyttar, och även ett orosmoment mindre. Kraven på en flyttstädning är hårda, det gäller att helt få bort smuts och damm från bostaden för att inte den nya ägaren ska ha något att anmärka på. Gör du flyttstädningen själv och får tummen ner för städningen kan det hända att du ändå får bekosta en flyttstädning av en städfirma, och då har du ju lagt ner tid och arbete på flyttstädningen i onödan.

Med en städfirma får du städningen utförd av professionella yrkespersoner, med rätt utrustning och rätt produkter för att göra en grundlig flyttstädning på ett snabbt, säkert och effektivt sätt. En städfirma flyttstädar en normalstor trea på ett par timmar, vilket gör att flyttstädningen ofta kan ske redan samma dag som flytten sker. Inte att undra på att många i Stockholm väljer att anlita hjälp med flyttstädningen när det är dags att flytta.

Att tänka på när du ska välja flyttfirma

När du letar efter en bra städfirma i Stockholm för att få hjälp med flyttstädning av din bostad är det viktigt att du kollar att städfirman verkligen är en seriös verksamhet. Det finns många städfirmor i Stockholm, och medan de flesta är professionella företag med service och kvalitet som ledord finns det också mindre seriösa aktörer, som ibland inte ens har F-skatt. En bra städfirma är en registrerad verksamhet som lämnar garanti på arbetet och dessutom har ansvarsförsäkring mot till exempel uppkomna skador. Detta innebär att om något i bostaden mot förmodan skulle skadas så täcker ansvarsförsäkringen det och du blir ersatt.

Om det uppstår meningsskiljaktigheter

En seriös städfirma tar ansvar för situationen om det skulle uppstå en skada i bostaden i samband med flyttstädningen. Men ibland händer det förstås att man tycker olika. Om du skulle upptäcka en skada som städfirman inte vill ta ansvar för, kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. Naturligtvis står ord mot ord i det här fallet, och ingen förutom städfirman och du kan veta vad som är sant eller falskt. Men ARN kan rekommendera städfirman att ge dig ersättning, och de flesta seriösa företag väljer att följa ARN:s rekommendationer.

Om ord står mot ord kan det hända att ARN rekommenderar att städfirman täcker en del av den uppkomna skadan, men inte allt. Då kan det hända att städfirman i stället för att betala ut pengar helt enkelt i stället river fakturan och efterskänker städningen, hellre än att blanda in försäkringsbolaget. Men det kan också hända att de väljer att koppla in försäkringsbolaget, som då kommer att vilja göra en egen utredning av skadan. Det gäller att du verkligen är säker på att skadan uppkommit under flyttstädningen, och helst även kan bevisa det, något som förstås kan vara svårt.

Här kan du läsa mer om vad som gäller vid flyttstädning och andra städtjänster.