Det finns detaljer som kan göra skillnad på ett kontor. När det handlar om att arbeta med datorer och servrar kan dessa säkras om man sitter på en ESD-kontorsstol för att skydda produkterna.

Rickard drev ett företag som arbetade med att laga och uppdatera datorer och annan teknik. Från början arbetade han ensam. Efter några år hade företaget vuxit och numera hade han sex anställda som jobbade heltid. Det var en lukrativ bransch. Dessutom hade det blivit populärt att laga och uppgradera sin elektroniska utrustning som ett led i att miljömedvetenheten ökat.

För det mesta flöt jobbet på som det skulle, men det hade då och då hänt att utrustning förstörts på grund av statisk elektricitet. Det var då som Rickard började fundera på hur detta kunde undvikas.

Kontorsstol utrustad med ESD-skydd

Av en slump hittade han ett företag online som arbetade med att skapa möbler och arbetsutrustning som var både ergonomiska och passade industrin. Det var som att hitta en godisbutik. Här fanns svar på hans undran och genast hittade han en ESD-kontorsstol som var perfekt för hans personal på kontoret. Den skulle hindra att statisk elektricitet förstörde kundernas elektroniska utrustning.

Som om det inte var nog fanns det även arbetsbord, hurtsar, belysning och massor av andra möbler med ESD. Han bestämde sig för att beställa bord och stolar till allesammans på kontoret. Visst skulle det kosta lite men det skulle löna sig i längden. Dessutom skulle det göra arbetet betydligt lättare för dem alla.